16.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...

Pandemija koronavirusa utjecala je na promet u cijeloj Europi, ali polako europske granice otvaraju svoja vrata pa je sada pravo vrijeme za planiranje idućeg putovanja. Mnoge aviokompanije kao što su Ryanair i EasyJet nude jeftine direktne letove za brojne europske gradove, a mi donosimo listu sedam najjeftinijh destinacija koje vrijedi posjetiti.

1. Krakov, Poljska

Drugi najveći grad u poljskoj godinama privlači tisuće turista i smatra se jednim od najjeftinijih gradova u Europi. Često ga opisuju kako jeftiniju verziju Praga, ali nipošto manje vrijednu. Grad nudi brojne jeftine hostele, barove i restorane čije niske cijene omogućuju da bezbrižno uživate u prekrasnom starom gradu i lokalnoj kulturi.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 70-100kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 60kn
 • Turistička atrakcija: 30kn

2. Istanbul, Turska

Drevna prijestolnica puna fascinantnih ostataka iz svoje duge i bogate povijesti. U Istanbulu možete uživati ​​u jeftinoj hrani i piću, od autentične otomanske do moderne kuhinje Zapada. Za tri obroka dnevno trebate izdvojiti nešto manje od 40 kuna, a čak su i vrhunski hoteli pristupačni, tako da možete odsjesti u hotelu s pet zvjezdica za cijenu hotela s dvije zvjezdice u Parizu ili Londonu.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 100-110kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 35kn
 • Turistička atrakcija: 25kn

3. Riga, Latvija

Riga je prekrasan grad koji često zanemarimo kada govorimo o pristupačnim europskim gradovima vjerojatno zbog udaljenosti od ostatka Europe. Ipak, cijene hostela, hrane i javnog prijevoza čine Rigu jednom od jeftinijih destinacija koju svakako treba uvrsititi u ovu listu. Let uvijek možete rezervirati i i nekoliko mjeseci unaprijed pa tako osigurati jeftiniju kartu.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 40-90kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 120kn
 • Turistička atrakcija: 45kn

4. Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je još jedan grad koji je na vrhu liste jeftinih destinacija u Europi. Ako zanemarimo najtipičnija turistička mjesta uz Dunav, Budimpešta je izvrstan izbor za putovanje na budžetu. Iako poznata po noćnom životu, Budimpešta nudi obilje znamenitosti i brojne jeftine restorane koji poslužuju izvrsna domaća jela i jeftino pivo. Osim toga, hosteli i hoteli su vrlo pristupačni i kvaliteta je izvrsna.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 100-150kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 110kn
 • Turistička atrakcija: 45kn

5. Češki Krumlov, Češka

Mali srednjovjekovni grad, zbog svog mirnog razvoja tijekom pet stoljeća, ostao je gotovo netaknut. Njegova stara jezgra, omeđena prekrasnom rijekom, savršeno je očuvana i nije pretrpana turistima. Grad je začuđujuće jeftin što se tiče smještaja, hrane i pića pa čak i u samom centru grada. Krumlov također nudi obilnu gastro ponudu i mnoge aktivnosti na otvorenom.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 100-150kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 100kn
 • Turistička atrakcija: 50kn

6. Porto, Portugal

Iako Lisabon trenutno nosi titulu najpopularnijeg portugalskog grada, Porto nudi sličnu turističku ponudu po nešto jefitnijim cijenama. Grad obiluje bogatom poviješću, prekrasnom srednjovjekovnom arhitekturom i tradicijom. Od brojnih plaža i znamenitosti do jeftine autentične portugalske kuhinje, nije upitno da će u Portu svatko pronaći nešto za sebe.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 130-200kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 150kn
 • Turistička atrakcija: 40kn

7. Sevilla, Španjolska

Glavni grad Andaluzije ujedno nosi i titulu jednog od najljepših gradova u Španjolskoj. Sevilla nudi  izvanrednu turističku ponudu i već dugi niz godina privlači turiste iz cijeloga svijeta. Smještaj je vrlo pristupačan, pivo i vino su jeftini, a nezaobilazno je probati poznate tapase koje možete pronaći na svakom koraku. Na ulicama Seville nerijetko se naiđe na plesače flamenca pa tako možete uživati u besplatnom nastupu.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 110-190kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 200kn
 • Turistička atrakcija: 50kn

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...