Must Read

5 brzih ideja za skratiti zagrebačke dane – pronađi nešto za sebe

Ovog ljeta ostajete u Zagrebu? Bojite se da će vam biti dosadno? Bacite oko na idućih 5...

CIJEPIRANJE: ČIP TI ILI NE ČIP TI?

Možda bi Hamletova dilema oko korone, cijepljenja i čipiranja zvučala kao iz naslova. A čuo sam i...

Pandemija koronavirusa utjecala je na promet u cijeloj Europi, ali polako europske granice otvaraju svoja vrata pa je sada pravo vrijeme za planiranje idućeg putovanja. Mnoge aviokompanije kao što su Ryanair i EasyJet nude jeftine direktne letove za brojne europske gradove, a mi donosimo listu sedam najjeftinijh destinacija koje vrijedi posjetiti.

1. Krakov, Poljska

Drugi najveći grad u poljskoj godinama privlači tisuće turista i smatra se jednim od najjeftinijih gradova u Europi. Često ga opisuju kako jeftiniju verziju Praga, ali nipošto manje vrijednu. Grad nudi brojne jeftine hostele, barove i restorane čije niske cijene omogućuju da bezbrižno uživate u prekrasnom starom gradu i lokalnoj kulturi.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 70-100kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 60kn
 • Turistička atrakcija: 30kn

2. Istanbul, Turska

Drevna prijestolnica puna fascinantnih ostataka iz svoje duge i bogate povijesti. U Istanbulu možete uživati ​​u jeftinoj hrani i piću, od autentične otomanske do moderne kuhinje Zapada. Za tri obroka dnevno trebate izdvojiti nešto manje od 40 kuna, a čak su i vrhunski hoteli pristupačni, tako da možete odsjesti u hotelu s pet zvjezdica za cijenu hotela s dvije zvjezdice u Parizu ili Londonu.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 100-110kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 35kn
 • Turistička atrakcija: 25kn

3. Riga, Latvija

Riga je prekrasan grad koji često zanemarimo kada govorimo o pristupačnim europskim gradovima vjerojatno zbog udaljenosti od ostatka Europe. Ipak, cijene hostela, hrane i javnog prijevoza čine Rigu jednom od jeftinijih destinacija koju svakako treba uvrsititi u ovu listu. Let uvijek možete rezervirati i i nekoliko mjeseci unaprijed pa tako osigurati jeftiniju kartu.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 40-90kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 120kn
 • Turistička atrakcija: 45kn

4. Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je još jedan grad koji je na vrhu liste jeftinih destinacija u Europi. Ako zanemarimo najtipičnija turistička mjesta uz Dunav, Budimpešta je izvrstan izbor za putovanje na budžetu. Iako poznata po noćnom životu, Budimpešta nudi obilje znamenitosti i brojne jeftine restorane koji poslužuju izvrsna domaća jela i jeftino pivo. Osim toga, hosteli i hoteli su vrlo pristupačni i kvaliteta je izvrsna.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 100-150kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 110kn
 • Turistička atrakcija: 45kn

5. Češki Krumlov, Češka

Mali srednjovjekovni grad, zbog svog mirnog razvoja tijekom pet stoljeća, ostao je gotovo netaknut. Njegova stara jezgra, omeđena prekrasnom rijekom, savršeno je očuvana i nije pretrpana turistima. Grad je začuđujuće jeftin što se tiče smještaja, hrane i pića pa čak i u samom centru grada. Krumlov također nudi obilnu gastro ponudu i mnoge aktivnosti na otvorenom.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 100-150kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 100kn
 • Turistička atrakcija: 50kn

6. Porto, Portugal

Iako Lisabon trenutno nosi titulu najpopularnijeg portugalskog grada, Porto nudi sličnu turističku ponudu po nešto jefitnijim cijenama. Grad obiluje bogatom poviješću, prekrasnom srednjovjekovnom arhitekturom i tradicijom. Od brojnih plaža i znamenitosti do jeftine autentične portugalske kuhinje, nije upitno da će u Portu svatko pronaći nešto za sebe.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 130-200kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 150kn
 • Turistička atrakcija: 40kn

7. Sevilla, Španjolska

Glavni grad Andaluzije ujedno nosi i titulu jednog od najljepših gradova u Španjolskoj. Sevilla nudi  izvanrednu turističku ponudu i već dugi niz godina privlači turiste iz cijeloga svijeta. Smještaj je vrlo pristupačan, pivo i vino su jeftini, a nezaobilazno je probati poznate tapase koje možete pronaći na svakom koraku. Na ulicama Seville nerijetko se naiđe na plesače flamenca pa tako možete uživati u besplatnom nastupu.

Dnevni troškovi:
 • Prosječna cijena Hostela: 110-190kn/noćenje
 • Hrana (doručak, ručak i večera): 200kn
 • Turistička atrakcija: 50kn

Latest News

Švedska divljina, pas i prenatrpani kanu

Švedsku sam prvi put posjetila prošle zime, za vrijeme najduže noći u godini, zbog čega se cijela...

LJETO BEZ STRESA ZA LJUBIMCE I VLASNIKE

U Hrvatskoj se sve više prepoznaje život s ljubimcima, imamo nove plaže posebno za ljubimce, a i sve je više hotela, apartmana...

10 korisnih i edukativnih aplikacija za Android koje trebate skinuti odmah

Svi smo kao društvo postali osvješteniji oko toga koliko je vježbanje i kretanje bitno za dobro zdravlje i kvalitetno duži život. Ono...

Pedalama do mora – izazovi i oduševljenja

Pedalama do mora je pregled načina kako si zagorčati jednu avanturu te kako sve što ju zagorčava može postati baza za nova oduševljenja i predivna sjećanja.

(SAMO)KRITIČNOST

Zašto nam je aktivnost vlastitog kritiziranja postala prirodna kao disanje? U kojem trenutku je postalo tako lako drugima...