12.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020

Cimerovanje s mačkama Vol 2.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Filip Majić
Filip Majić
Odnedavno Zagrepčanin, rodom iz Broda, skorašnji obrtnik, polufinalist županijskog Lidrana ‘95.; tekstualno-vizualni zbijač šala, a ponekad i pošalica na stranici Mayara. Jednom sam se vozio na stražnjem sjedalu Rafinog auta, ali ne želim se hvaliti time.

De bar pozdravi

Cimerovanje s mačkama nije mačji kašalj. Nula odgoja. Ne znam kako ih roditelji odgojiše, no poprilično sam siguran da se ne bi ni bakama dizale u tramvaju.

Kao prvo, ne znaju pozdraviti. Ako već živimo zajedno pa de bar pozdravi. Kada dođem kući u Brod, moj pas Ogi se zapiša od sreće što me vidi. Sam sebi napravi golden shower. To sreću možeš odfejkat ni odglumiti ni De Niro u najboljim danima.
S druge strane, mačke, da dođeš kući nakon 10 godina – ništa. Izbjegava tvoju ruku koja je želi pomaziti da kao Neo metke u Matrixu.

Priča se okolo da Ante Gotovina, nakon što je bio u ratu, nakon što se morao skrivati, bio u Haagu na suđenju, u zatvoru, kada je i napokon došao kući u svoj dom, dobio je od mačke samo onaj “Šta ti o’š?” pogled. Daj mi hrane, počisti mi govna iz pijeska i nemoj me dirati jer ćeš biti izgrebaniji od emoa.” Kao da ga je vidjela prije pet minuta. Kao da se herpes vrati okući, a ne voljeni gazda.

Ima mačaka koje se vole maziti, no neke su stvarno điberi, ne daju ljubav, a traže maksimalnu. Trpiš sranja na ulici, u prometu, na poslu i želiš samo doći u svoja četiri zida (iako ja imam više od četiri zida) i onda mačka te gleda kao da si ti šugav, izbjegava te i ne želi ti priuštiti niti jedan podrag. Sori što sam te jednom morao utrpati u onaj kavez kad si išla kod veterinara, ali dokad će zamjeriti?

Dlake, dlake everywhere

Jedna stvar na koju se nikako ne mogu naviknuti jesu dlake. Naravski, mačje dlake. Ako voliš tamniju odjeću kao ja, nema spasa. Možeš se ti rolat s onim rollerom, ali ne pomaže ništa. Netko će vidjeti po meni sijede polufrčkave stidne dlake po mojoj majici i pomislit da hodam s nekom gilfarom od 70 godina. Da, da, Jadranka Kosor mi je cura.
Ja dobijem jezikovu juhu (koji glupi izraz – tounge soup) ako mi dlake ostanu pod tušem ili u lavabou od brijanja jaja. Ali mački se ništ ne sere. Dvostruki štandardi.

M-m-mmmm

Objavljuje MayaraPetak, 27. srpnja 2018.

Nisam najveći fan kada nešto jedem i puna su mi usta dlaka. Dlake lete i nalaze se posvuda. Od hrane do paste za zube, sve je kontaminirano. Još malo pa ću i ja morat iskašljavat dlake kao mačke.
Jedna od iritantnijih stvari je kad iskašljavaju te dlake ili povraćaju. Nikada u povijesti mačaka niti jedna neće povratiti nigdje drugdje nego po tepihu. Mislim da su mačke počele povraćati prije 4-5 tisuća godina kada su nastali i prvi tepisi. Prije su štekirale to u sebi.
-Ej muka mi je.
-Izdrži još malo, uskoro će tepisi.
-Čega?
-Ma vidjet ćeš.

Bljuckanye

Kada mačka krene kašljucati znači da bi uskoro mogla bljucnuti i tad je nikako ne smiješ dotaknuti. Krene proizvoditi zvukove i znaš šta slijedi za 10 sekundi. Ja hoću premjestiti mačku na pločice i onda bivam upozoren: “Nema ti smisla premještati mačku na parket jer će se ona svakako vratiti i povratiti opet na tepih. Tako je navikla.” TAKO JE NAVIKLA!? Kakav je to bullshit. Pauzirat će bljuckanye dok opet ne osjeti meki bijeli tepih pod nogama. Pa ja sam navikao pišat’ do početka osnovne u krevet, ne pišam više. Ne znam koliko bi mi djevojka imala sluha da sada krenem opet pišati u zajednički krevet. “Gle, nemaš frke, ja sam ti NAVIKAO pišat’ u krevet. No biggy. Iznese se to van, osuši se to. Pusti susjede neka pričaju što hoće.”

View this post on Instagram

Ni više ni Kanye #debilno#kanyewest#kanye

A post shared by Mayara (@mayarainstac) on

Nije mi fer što se tolerira povraćanje po tepisima. Naravski, mi imamo isključivo bijele i mucaste tepihe. Kad već mačka ne plaća ni stan, ni režije, neka se bar nauči čistiti za sobom.

Jednom sam ja tako prosuo puding po tepihu i to je bio veliki problem. Treba odmah počistiti, izvući kauč, namočiti, oprati mrlju, odbaciti tepih na čišćenje. Treba na pudingov pad gledati kao nešto najljepše što se dogodilo tom tepihu. Nakon mnogobrojnih mačjih bombardiranja, prašine i mrvica, čokoladni puding je veoma moguće najljepša slastica u životu tog tepiha. Da tepih zna pričati kao onaj u Aladinu, sigurno bi mi se zahvalio, ako ne i zagrlio. Zagrljaj ne bih prihvatio jer sam ja čistio poslije taj tepih pa nije baš prečist.

Mačji švedski stol

Stvarno mislim da mačka ima bolju i prehranu nego ja. Na korak je od privatnog kuhara za mačku. Losos (tek sam ga nedavno probao), tuna sa škampima, pileći file, divljač su stalno na mačjem menu, a ona se još ima obraza žaliti. Staviš joj ujutro na tanjur svježi komad lososa i mačka ga ne želi jesti prvih pola sata. To je dovoljan razlog da mu se servira nova hrana. Što mačka si pomisli “Hmmmm, danas mi je malo prevelika žega za masnoga lososa.”. MOLIM!? Kad si ikada kao klinac rekao mami da nešto ne želiš jesti i da si dobio drugu hranu. Šibu možda, drugu hranu ne. Nikad mi se u životu nije dogodilo da nešto nisam pojeo kao klinjo i da mi stara odmah pripravlja novo jelo. Aha, ne sviđa ti se špinat od kopriva, ooodmah ću ti pripraviti škampe na buzaricu. Provedeš pola djetinjstva za praznim stolom s punim tanjurom. I ne mičeš se od stola dok se tanjur ne blista.

Tko nije pola djetinjstva proveo nakon ručka za stolom-nije živio.

Objavljuje MayaraNedjelja, 19. veljače 2017.

Kao i djecu, životinje se nerijetko razmaze. Nemo’š reći da dalmatinske mačke vole kosti i utrobe od ribe, ali jedino to im ribari bace. Dovedi ih u bogati dom i daj im uvjete kao što ima pas od Paris Hilton i što imaš za mjesec dana – mačku koja neće jesti kavijar osim ako nije iz Kaspijskog jezera. Poanta je – nemojte previše razmaziti svoje ljubimce, bili oni životinje ili djeca. Jednoga dana će biti užasni cimeri koje ni Fritzl ne bi poželio u svom domu.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...