Daj si vremena.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

Daj si vremena, čovječe. Za sve što je prošlo i za sve što dolazi. I za sve što je sada. Daj si vremena da prođe, da dođe, da bude. Nemoj žuriti. Budi tu gdje si, duhom i tijelom. Pronađi svoj vlastiti tempo. Ne moraš galopirati onako kako galopiraju svi oko tebe. Ti kaskaj. Lagano. Pa i sam ako treba.

Daj si vremena i nemoj odustajati prije vremena. Nemoj odustajati od spoznavanja svijeta. Ni od rušenja vlastitih granica, niti od savladavanja najtežih lekcija. Ne odustaj od pobjeđivanja strahova. Nemoj odustajati od borbi s vjetrenjačama, od lutanja neutabanim stazama, od sakupljanja netaknute rose. Ne odustaj od hranjenja korijena koji svakoga dana svojoj biljci daje hrane za njezin napredak. Nemoj odustajati jer će biljka kao takva svojim neodustajanjem prijeći u plod velike vrijednosti. U blistav i mirišljav cvijet. Nemoj odustajati već gaji svoju želju za rastom.

Daj si vremena i kreni u potragu za sobom. Vjerujem da se gubiš u ovom ne tako jednostavnom svijetu. U svijetu u kojemu je najlakše izgubiti sebe. Izgubiti nešto što bi trebalo biti autentično i jedinstveno. Izgubiti nešto što čini posebnost jednog postojanja. Nešto što čini tebe. Pogotovo sada. Vjerujem da se ne možeš pronaći, da ne znaš koga uistinu gledaš svakoga dana u ogledalu. Da jednostavno ne znaš na koje se riječi tvoja duša odaziva. I zato kreni u potragu. Pronaći ćeš se, upoznati se i sačuvati se.

Daj si vremena i maštaj. To ti nitko ne može uskratiti. Pobjegni svojim mislima tisuću milja daleko i tamo negdje daleko zamišljaj što želiš.

Daj si vremena i u životu pronađi ruke koje te ne puštaju. Srca koja ne odlaze. Osobe koje su uz tebe i kada se nalaziš na najvišljem planinskom vrhu, ali i u najdubljoj točki oceana. Živi za takve ljude. Jer znaš, najvrijedniji biseri pronalaze se otvaranjem mnogih školjaka. Trpljenjem mnogih odlazaka i puštanjem brojnih ruku. Ali one ruke koje zauvijek ostanu u tvojim dlanovima, i one duše čiji dijelovi čine tvoju dušu, tvore bisere najsvijetlijega sjaja. Bisere za koje vrijedi živjeti. Za one bisere koji neće svoju blistavu ogrlicu istkati oko tvojega vrata već oko tvojega srca. Eto, upravo to pronađi. Bisere koji se nikada ne rasipaju.

Daj si vremena i zaljubi se u sitnice. Spoznaj važnost malih stvari. Pronađi blagostanje u prepunom obiteljskom stolu i velikom broju zagrljaja koje možeš ponuditi.

Daj si vremena i sanjaj. Sanjaj o svemu što ti snovi dopuštaju. O ljudima i trenutcima. O radosti i ljubavi. Sreći i strasti. Sanjaj o životu ptice koja svojim krilima punim samopouzdanja leti iznad svih okova krletki.

Daj si vremena i budi zahvalan.

Daj si vremena, čovječe.

Vrijeme je ono što ti treba.

Za sve što je prošlo i za sve što dolazi. I za sve što je sada.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...