Hvala onima koji su moji Oni.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

Oko nas, kultura ambalaže. Ambalaža prvoklasna, a sadržaj daleko ispod klase. Procijeniš sve na prvi pogled, prvi dojam, prvi pokret. Dalje te ne zanima. Ako ne košta milijune, ako se ne kreće u “prvoklasnom željenom” društvu, ako se ne sjaji i ako ne nosi dobro odijelo, nije vrijedno tvoje pažnje. Kao što napisah, precijenjenost čiste ambalaže.

No srećom, kad zagrebeš malo dublje, jače i znatiželjnije, shvatit ćeš da i dalje ima onih koji kažu za*ebi ambalažu, za*ebi sve što se sjaji. Daj da zavirimo ispod površine, da bacimo pogled na dušu, da provjerimo kakvo ti je srce. Takvi znaju vrijednost punoće u praznini. Srećom, ima ih! Rijetka vrsta koja se ne može ne voljeti. Takve treba čuvati zbog njihovog sadržaja, naravno.

U njihovom sadržaju pronaći ćeš ono što nisi ni tražio, a dat će ti i više nego što si ikada mogao očekivati. Od tebe, kao obične gusjenice, stvorit će leptira zadivljujućih krila. U trenutcima kada se budeš raspadao, od tebe će složiti mozaik. Kada budeš od njih daleko, osjećat ćeš njihovu blizinu. Živjet ćeš da budeš dio njih, a oni će svojim življenjem tebi davati dio sebe. Bit će ono u čemu tvoja duša uživa. Otkrit će tvoju osobnost i uhvatiti bit tebe kao osobe. Oslobodit će te ropstva svakodnevice snagom svoje mašte i osjećajnosti. Držat će te za ruku i voditi kada se izgubiš. Vratit će te tvome srcu. Naučit će te da ne moraš uvijek biti u svojim godinama. Zavoljet će te i tvome egzistiranju pružit će dašak posebnosti. S njima ćeš prepoznati skupocjene, a opet besplatne užitke – red oblaka i neba, red polja, red vodenog rukavca. Svakodnevno će ti priuštiti nešto autentično, idilično i za zen stvoreno. Napunit će ti baterije kada ti ih isprazne oni koji za ponuditi imaju samo svoju savršenu praznu ambalažu. Oni će te odvesti u neko drugo vrijeme. Uz njih se nećeš bojati. Predat ćeš im sve svoje simpatije. Bit će nešto čemu pripadaš. Bit će tvoj ponedjeljak, utorak i svaki drugi dan u tjednu. Bit će tvoje slatko vino i slatke riječi vikendom. Predstavljat će tvoje najdraže spokojno mjesto. Živjet će s tobom onako kako to zajedno budete voljeli. Uvijek će te čuvati, grliti i ljubiti. Bit će tvoje najbolje lječilište i najpoželjnije odredište. Uz njih ćeš cvjetati.

U pronalaženju takvih ne postoji jednostavnost. Nikada ti se neće pojaviti na pladnju, nikada ih nećeš prepoznati, zadobiti i sačuvati iz prve. Trebat će ti truda i vremena. Povjerenja i iskrenosti. Trebat će ti znanja i iskustva da shvatiš da su oni ti koje tražiš – oni sa savršenim sadržajem i malo lošijom ambalažom. Ali kada ih upoznaš, zauvijek ćeš naučiti da lijepa ambalaža zavarava oči, a lijepi sadržaj osvaja srce.

Za njihovo očuvanje nikada nemoj zaboraviti na njihovo prisustvo. Uvijek se lomi za njih. Lomi se za njihov sadržaj. Bori se za takve ljude. Shvaćaš li da ti činiš njih, a da oni čine tebe? Oni. S velikim početnim slovom. Jer su tu uvijek, čak i kada ne misliš da jesu. Nemoj se bojati davati sebe, njima. Nećeš se izgubiti. Dobit ćeš se još i više.

Svakodnevno izreci: Hvala onima koji su moji Oni.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...