16.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

Jedini recept za tradicionalnu goveđu juhu s rezancima koji ćete ikad trebati

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Avatar
Leon Zrile
Vječni tragač za smiješnim, zbog čega na život nikad ne gledam ozbiljno. Volim hranu, birtije, bicikliranje i filmove. Sklon pretjerivanju u svemu od navedenog.

S obzirom na to da sam neki dan po drugi put u životu skuhao tradicionalnu goveđu juhu, odlučio sam svoje znanje i iskustvo podijeliti sa svima vama koji želite naučiti kako skuhati točno onakvu tradicionalnu goveđu juhu s rezancima kakvu kuha vaša mama. Ili tata. Ipak je ovo 2019. Ovo je idealan recept za ljude koji nemaju pojma o kuhanju i svaki korak im treba detaljno objasniti.

Još otkad sam kao tinejdžer otkrio sve pozitivne strane alkohola, naučio sam cijeniti i tradicionalnu goveđu juhu s rezancima. Bila je savršena za one dane kad se noć prije napijete k’o živina jer imate samokontrolu petogodišnjeg djeteta u dućanu sa slatkišima i onda se u nedjelju u 1 popodne iskipate iz kreveta i sve što želite je umrijeti. I možda čašu vode. I zaklinjete se svim bogovima, od Sumera pa do danas, da više nećete piti.

Ali onda bi do mene iz kuhinje došao miris tradicionalne goveđe juhe s rezancima i u meni se opet rodila želja za životom. Poput moje bake koja bi ponekad inhalirala čaj od kamilice kako bi si ublažila simptome bronhitisa i nakon toga postala Superbaka, tako bih i ja osjetio kako mi se vraća snaga čim bih sjeo ispred tanjura kipuće tradicionalne goveđe juhe s rezancima i inhalirao njene pare. Točno u tim trenucima bih postao svjestan da ću iduće subote ponovno pretjerati.

Tradicionalna goveđa juha s rezancima je idealno jelo za štovatelje monorajnglizma jer zahtijeva samo jednu rajnglu, a i prilično ju je jednostavno za napraviti, što je dobra vijest za sve one koji je moraju skuhati sami sebi, a još uvijek su mamurni od sinoćnje pijanke.

ZA KUHANJE TRADICIONALNE GOVEĐE JUHE S REZANCIMA POTREBNO JE SLJEDEĆE:

Funkcionalni štednjak.

Ne mora nužno biti štednjak. Može biti i obično kuhalo kakvo možete naći u studentskim sobama. Naravno, ako imate uvjete, možete zapaliti i logorsku vatru i samo objesiti rajnglu iznad. Što god koristili, mora biti u funkcionalnom stanju.

Funkcionalna rajngla prikladne veličine.

Ok, čini mi se da sam već previše puta upotrijebio riječ “funkcionalan” u ovom ili onom obliku tako da od sada više neću koristiti tu riječ kako vam ne bih postao naporan jer znam da nitko ne voli kad previše puta u tekstu pročita jednu te istu frazu. Ne bih htio da zbog toga odustanete od ovog recepta za tradicionalnu goveđu juhu rezancima.

Treba vam još:

Poklopac koji nije niti premal niti prevelik za lonac koji ste si izabrali. Ako se u vašem domu nijedan poklopac ne slaže s nijednim loncem, onda se zapitajte ide li vaš život u dobrom smjeru. Spojler: Ne ide.

Prikladna količina pitke vode.

Komplet namirnica i začina koje obično idu u tradicionalnu goveđu juhu s rezancima. Smatram da nije potrebno dodatno pojašnjavati što je u tom kompletu. Nešto možete valjda i sami zaključiti. Vjerujte svojoj intuiciji.

I na kraju, dakako, puno ljubavi. Hahaha, šalim se. Psihopati i sociopati itekako mogu skuhati vrhunsku tradicionalnu goveđu juhu s rezancima. Nemojte me pitati kako znam.

Priprema:

Obradite namirnice i stavite ih u rajnglu s hladnom vodom. Naravno, neke od namirnica idu u rajnglu tek pred kraj kuhanja. I u ovom slučaju očekujem da vjerujete svojoj intuiciji.

Rajnglu poklopite i čekajte da voda zakipi. Nakon što zakipi, plin smanjite na minimum i pustite da se lagano krčka.

Koliko dugo se mora krčkati? Pa sve dok ne dobije ona prepoznatljivi okus i miris tradicionalne goveđe juhe s rezancima. To je valjda jasno.

U izuzetno dugačkom vremenskom periodu krčkanja, vi zapravo nemate što za raditi. Možda će vam pasti na pamet da radite nešto drugo po kući ili da prčkate po mobitelu.

Međutim, iz mog opsežnog iskustva, oba puta kad sam kuhao tradicionalnu goveđu juhu s rezancima, stajao bih nepomično pored štednjaka i gledao u prazno sve dok ne bi bila skuhana. Svaki put bi ispala savršena, tako da i vama preporučujem tu tehniku.

Negativna strana te tehnike je što vam se tada počnu javljati svakojake misli i sumnje zbog čega postoji određena šansa da ostavite obitelj i posao i preselite se u umjetničku koloniju u sklopu Instituta Sacatar u Brazilu.

Možda se i odlučite na nešto bitno radikalnije, kao npr. stanjivanje obrva. To vam je tako. Da bi tradicionalna goveđa juha s rezancima ispala dobro, potrebna je žrtva.

Jedna od najbitnijih stvari je znati kad i koliko posoliti tradicionalnu goveđu juhu s rezancima. To je dosta kontroverzna tema jer postoji nekoliko različitih tehnika a svaka ima svoje prednosti i mane.

Planiram na tu temu napisati serijal od 40 članaka koji će detaljno objasniti kad i koliko posoliti. Bez tog serijala vam je ovaj recept zapravo beskoristan jer ako je tradicionalna goveđa juha s rezancima nepravilno posoljena, možete je slobodno izliti u zahod.

Ako ima nekih nejasnoća, slobodno mi se javite. Dobar tek!

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...