Sjećate se Art Parka u Tomićevoj? Onog jednog mjesta gdje se odlazilo na osvježavajuće piće, partiju stolnog tenisa ili šaku razgovora na otvorenom s onima s kojima smo mjesecima prije toga dogovarali piće? Upravo je taj, najslađi park u gradu, ove godine preselio u zagrebački Ribnjak te za posjetitelje pripremio još bogatiji program. Odmah po ulasku na brežuljak na kojem se smjestio, vidjet ćete genijalno uređen komadić zelenila s udobnim stolicama, paletama, presvučen u boje i, ono najbitnije, s dva šanka. Na jednom možete popiti pivo ili gemišt, na drugom koktele, za svakog ponešto.

Iako smo Art park u Tomićevoj obožavali, a turisti iz susjednog hostela cijelu su stvar činili još malo egzotičnijom, moramo priznati kako nam se ovogodišnja lokacija, na kojoj je Art park trebao obitavati tek mjesec dana, što se kasnije odužilo na cijelo ljeto, ipak sviđa mrvicu više. Ribnjak je velik, ima dovoljno mjesta za sve, piće možete kupiti pa zajedno s ekipom preseliti na neku od obližnjih klupica, a tu je i nezaobilazni stolni tenis te sjajan program za velike i male.

Tijekom ovog ljeta u Art parku su se tako održavale brojne radionice, projekcije, koncerti i slušaonice. Za oko, ali i uho, posebno su nam zapeli Dokumentarni filmovi ponedjeljkom, Zero waste radionice i buvljaci na kojima je baš svatko mogao pronaći nešto za sebe, a radnim smo danom uvijek radije birali pivo na otvorenom nego na nekoj od krcatih terasa zadimljenih kafića. Upravo zato, važno je znati kako će ovaj cjeloljetni festival na otvorenom s radom prestati 9. rujna pa svakako još uvijek imate vremena posjetiti Ribnjak i na nekoliko se sati zavaliti u ležaljku na travi, odmoriti od svih briga i naprosto uživati u posljednjim toplim danima. Idućeg puta kada čujete pitanje “Di ćemo na pivo?”, dogovor, vjerujemo, više neće biti toliko složen.

Program Art parka pratite na Facebook stranici.