10.1 C
Zagreb
Četvrtak, 1 listopada, 2020

MADE BY: sajam kreativnosti

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

Europski Dom u Jurišićevoj ulici tijekom vikenda, od 13. do 15. prosinca, bio je središte kreativaca izlagača, njihovih proizvoda i zainteresiranih posjetitelja. Svi su oni zaslužni za održavanje prvog MADE BY sajma kreativnosti čiji je organizator Zmajevna, obrt za proizvodnju, trgovinu i usluge, vlasnice Ivane Pavlović.

“Na ideju sajma došla sam tako što i sama izrađujem torbe koje godinama izlažem na sajmovima te sam htjela istu priliku pružiti već poznatim brendovima, ali i onim nepoznatima koji se tek probijaju na kreativnoj sceni”, objašnjava Ivana Pavlović, glavna organizatorica.

U sklopu sajma, svoje je proizvode izlagalo 35 izlagača, a kriteriji za njihov odabir bili su originalnost proizvoda i kvaliteta izrade. Posjetivši ga osobno, naišli smo na odjevne i ukrasne predmete koji su izrađeni tehnikama ručnog tkanja, kao i na ručno izrađene torbe i ruksake čija je prepoznatljivost geometrijska forma i funkcionalnost. Uz to, mogao se naći i unikatan nakit industrijskog minimalističkog stila napravljen od cinka i mesinga. Osim modnih dodataka, na sajmu se nudio i veliki broj dekorativno-funkcionalnih predmeta poput šarenih keramičkih vješalica, šalica i zdjela te različitih ukrasa za dom. Najveću pažnju privukao nam je štand ručno rađenih proizvoda za njegu i zdravlje, baziranih na aromaterapiji i fitoterapiji poput krema za ruke, losiona, sapuna i tinktura, ali i veganskog dijela asortimana koji je bio upotpunjen mirisnim veganskim svijećama.

S obzirom da svi izlagači ručno izrađuju originalne i unikatne proizvode kao što su već spomenuti nakit, odjeća, torbe, ali i igračke, ukrasi i kozmetika, cilj sajma jest na jednom mjestu okupiti što više kreativaca, izložiti njihove proizvode te kupcima dati priliku da ih direktno upoznaju i na taj način još bolje dožive posebnost ručno rađenih proizvoda. “Ujedno na taj se način stvara i navika kupovanja od malih proizvođača, ne samo u vrijeme darivanja nego kroz cijelu godinu”, tvrdi organizatorica Ivana. Također nadodaje kako će se s istom idejom sajam nastaviti održavati više puta tijekom nadolazeće godine.

Ulaz za posjetitelje bio je besplatan, a sa sobom ste mogli povesti i svoje kućne ljubimce za koje se također mogao naći lijepi poklončić poput šarenog povodca ili nove zdjelice. Posjetitelji su se još mogli okušati i u nagradnoj igri te osvojiti jednu od brojnih nagrada proizvoda izlagača.

Kreativnost, kvaliteta i ručni rad, uz maštu, osobni trud i spretne ruke, osnovica su MADE BY sajma. Iako navedene karakteristike nisu opis svačijeg lika i osobnosti, uvijek se lijepo naći s druge strane te svojim posjetom iskazati potporu i zanimanje za one koji svojim rukama izrađuju nešto autentično i vrijedno pozornosti.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...