NUTELLA I KISELI KRASTAVCI: Čudne kombinacije hrane

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Bruna Perica
Bruna Perica
Osim strasti prema pisanju i istraživanju, volim putovanja i druženja. San mi je živjeti pokraj mora te svako jutro na balkonu piti kavu, pisati i uživati u pogledu.

Za ovaj recept će vam biti potrebno jedno pecivo, po mogućnosti kajzerica koju ćete lagano zapeći u tosteru. Nakon toga, uzmite 100 grama crne čokolade i ubacite je u mikrovalnu kako bi je rastopili. Čokoladu izlijete na šnitu kruha i pričekate da se malo ohladi i stisne. Potom otvorite pakiranje parmezana i posipajte ga po pecivu. Količinu parmezana odredite po želji. I eto ga, vaš obrok je gotov za čas. Pitanje je sad samo hoćete li ga i pojesti. Znam da ja ne bih.

Vjerojatno znate nekoga ili ste vi taj netko tko ima neku čudnu kombinaciju hrane u rukavu koju obožava dok ga drugi gledaju pogledom “Kako to možeš jesti???”. Ne znam što bi se moralo dogoditi da pojedem gore navedeni recept ili bilo koju kombinaciju koja je neuobičajena za svakodnevni jelovnik. Nekada kombinacija slano i slatko ispadne ukusna, ali sklonija sam slanom za glavno jelo, a slatkom za desert.

Kada sam vidjela ovaj čudni recept, počela sam razmišljati imam li ja neku kombinaciju koja bi drugima ipak bila malo čudna, ali jedino čega sam se mogla dosjetiti je kruh, pašteta i sir. Nije to ništa posebno, svi sastojci su namijenjeni za slani obrok i to je to. Zapravo, sir se može koristiti i za cheesecake, što je na neki način slatko-slana varijanta, ali to ne brojim kao čudnu kombinaciju jer ima božanstveni okus za sve tortoljupce.

Dakle, da bi se neko jelo smatralo čudnom kombinacijom, nije samo potrebno da bude spoj slatkog i slanog ili kiselog i slatkog, nego da si ti (vjerojatno) jedina osoba na svijetu koja na taj način to jede. Ipak, od sedam i pol milijardi ljudi, vjerojatno postoji još barem jedan (ako ne i više) bolesnik s tvojim (ne)ukusom. Na stranu s osudama jer ovaj članak je posvećen upravo tome da nađem neke svijetle (čitaj podnošljive) točke čudnih kombinacija hrane.

Za ovaj challenge sam morala ignorirati svaku predrasudu da nešto neće biti fino ili da ću povratiti ako to stavim u usta. Neke kombinacije su ispale ne tako loše, neke su me razočarale, a neke su ispunile moja iščekivanja najgorega. Mislim da sam sada dobro istrenirala svoje okusne pupoljke na svaki mogući budući prehrambeni fijasko, ali i da sam otvorila vidike za neke nove stvari.

Započnimo s prvom kombinacijom, a to je slatko kiseli užitak Nutella i kiseli krastavci. Da bi stvar bila gora, krastavci su bili s chillijem. Ne mogu vjerovati da sam ovo preživjela, a još manje da nije bilo toliko odvratno koliko sam pretpostavljala da će biti. Prvo sam osjetila samo kiselost od krastavca, a kad sam to prožvakala, slatki okus Nutelle je došao do izražaja. Ne znam gdje se u svemu tome izgubio okus chillija. Krajnji doživljaj 3/5 – ni loše ni dobro.

Sljedeća kombinacija nije prošla test gutanja, tako da mogu reći da je ovo jedna od odvratnijih stvari koje sam probala. Žuto-ružičasta kombinacija slatkog meda i mekanog parizera. Nikada, ali baš nikada ne spajajte te dvije stvari jer ćete požaliti. Nemam ništa posebno za reći jer mi je bilo teško koncentrirati se, a konačna ocjena je 1/5.

Malo mi je pala volja za isprobavanjem nakon prošle kombinacije, ali što se mora nije teško. Ova kombinacija uključuje crno vino i mlijeko. Čak sam našla negdje na internetu da je to nekome dobro. Stvarno ne znam kako to nekome može biti dobro jer meni je trenutno teški bućkuriš u trbuhu. Prvi gutljaj sam pomislila “pa i nije tako loše” jer sam osjetila samo vino. Ipak sam probala još jednom jer nije moguće da mi je ovo okej. Ovaj put sam malo dulje držala u ustima i odjednom mi je došlo do mozga koliko je ova kombinacija kritična i prije svega kisela. Mlijeko inače ne volim, osim u kavi tako da mi je ovo bilo tim gore. Nemojte si nikada kvariti vino s ovime. Ocjena je 2/5 – mislim da mi ništa neće biti gore od meda i parizera.

Idemo dalje, u neke malo lakše kombinacije. Sada ćemo probati jogurt i cedevitu. To ne bi trebalo biti tako strašno, zar ne? Ako mi možete vjerovati, stvarno nije bilo tako strašno. Dobro rješenje za neku vrstu voćnog jogurta, samo nemojte pretjerivati s cedevitom jer će ispasti malo kiselo – više jogurta. Pošto ovo uopće nije bilo loše, ocjena je 5/5.

Ovo je posljednja kombinacija jer mi se lagano počinje gaditi sva hrana. Uzela sam komadić kruha, paštetu, cimet i kakao. Nemojte me osuđivati, ali čini se da sam čak pronašla svoju čudnu kombinaciju. Možda je cimet malo too much, ali pašteta i kakao su mi se svidjeli. Jedeš paštetu, nešto slano i taman kad misliš da si dobio sve okuse i da je vrijeme za gutanje, pojavi se slatki kakao i ugodno te iznenadi. Cimet ipak treba izbjegavati u više manje svakoj kombinaciji, ali to je samo moje skromno mišljenje. Ocjenu možete pretpostaviti.

Što da još kažem nakon svega? Stvarno svaka čast kušačima hrane – nalazite se u vrlo opasnom poslu. Danas svi pokušavaju smisliti neke nove okuse i nove kombinacije kako bi se isticali od drugih i stvarno mislim da to nije nimalo lako, pogotovo kod kompliciranijih jela. S druge strane, imamo toliko hrane, toliko mogućih kombinacija da bi bilo glupo ne istraživati nove okuse. Ipak ljudi stalno nešto istražuju i stalno učimo nešto novo, pa zašto i ovo ne bi bila svojevrsna avantura?

Prethodni članakBobijevi dani smijeha
Sljedeći članakPrvi put uvijek boli

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...