12.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020

Plan zvijezda.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

Već je to negdje zapisano i isplanirano. Vjerujete li? – Ja vjerujem.

Vjerujem da su svi događaji, međusobna iskustva i koraci ispisani u redoslijedu nekih tamo zvijezda. U sudbini sazviježđa ili na stranicama bilježnice koju ispisuje Bog. Ili tamo već netko – zavisi kako gledate na situaciju zvanu postojanje individue/društva/civilizacije. Što nas čeka iza ugla, ne može nam nitko reći i potvrditi, ali zasigurno postoji netko tko to već zna i mudro šuti jer nas stavlja na “isprobavanje”. Koga, čega? – Nisam sigurna. Daje nam prilike i mogućnosti koje ćemo možda iskoristiti, a možda i nećemo. Na kojima ćemo zahvaljivati i objeručke ih prihvaćati ili zbog istih bježati hitrim, užurbanim korakom. Vjerujem da su upravo ti planovi tog nekog koji sve zna posljedica naših rezultata življenja i preživljavanja. Zašto smo današnjeg dana prije sedam i pol’ godina donijeli prvu, a ne drugu odluku? Zašto smo između plana A i plana B izmislili plan C? Zašto smo odzdravili jedne, a pozdravili neke stote ljude? Zašto smo izrekli neke riječi dok smo druge prešutjeli? Ponovit ću, nisam sigurna. Ne znam. Niti ću ikad znati.

Danas jesi, sutra nisi. Često to znamo čuti, a često to isto i ismijavamo. Ali gle, smatram da nam ovi dani to potvrđuju. Nemamo pravo ismijavati se tim klišeiziranim uzrečicama koje su nekada davno izmislili ipak neki pametni ljudi. Vjerojatno su imali dobrih razloga. Danas jesi, sutra nisi. Danas jesi što, što sutra nisi? Ili tko? Ili s kim? Ili kakav? Tisuću verzija iste priče koje te navedu da se malo preispitaš i propitaš svoje odluke koje su te dovele do ovih ili onih postupaka.

Ne govorim da ne možemo utjecati ni na što. Možemo, itekako možemo. Ali i to naše utjecanje iz nekog je razloga od nekoga uvjetovano jer nam je ponuđeno da bude odabirom našeg djelovanja. Ponekad nam se pruže mogućnosti koje druge osobe ne vide za svojih pozamašnih godina bivanja na Zemlji, a isto tako i naše oči ne ugledaju prilike drugih. Pa se zapitamo, zašto ja? Zašto oni? Zašto njima, a ne meni? Zašto, zašto, zašto… Zato što su to sve zvijezde u cijelom svemiru isplanirale.

Ne opterećujte se. Vjerujte svom svemiru.

Budite mirni i staloženi dok u rukama vješto balansirate svojom određenošću onog nekog koji sve zna. Prihvatite što vam se nađe na putu, poštujte to i iz svega ponešto naučite. Nemojte se pitati zašto, a nemojte ni sami odgovarati na to isto pitanje. Nemojte si nikada reći jer sam to i zaslužio. Nemojte se osuđivati. Ne ispaštate ni zbog čega. Nitko vas ne krivi ni za što.

To jednostavno svemir progovara. Vaše zvijezde vas vode. Slušajte njihov unutarnji glas i recite si tako je to moralo biti.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...