Prava poslastica za vinoljupce: SLADOLED OD VINA

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Bruna Perica
Bruna Perica
Osim strasti prema pisanju i istraživanju, volim putovanja i druženja. San mi je živjeti pokraj mora te svako jutro na balkonu piti kavu, pisati i uživati u pogledu.

„Bogato… san svakog ljubitelja čokolade. Spojili smo vino Cabernet s isušenim višnjama i dodali sastojke u čokoladni sladoled ispunjen gorko-slatkim čokoladnim zalogajima.”

„Klasična elegancija. Uzeli smo Chardonnay, vino poznato po delikatnom mirisu i masno-glatkom okusu i spojili ga sa svježim crvenim malinama.”

Sve su to opisi na internetskoj stranici jedne obiteljske mljekare u New Yorku koja je nedavno na tržište izbacila jedinstveni proizvod – sladoled od vina. Mercer’s mljekara djeluje preko 60 godina i jedna je od poznatijih mljekara u New Yorku dok joj je sladoled od vina pružio još veću prepoznatljivost.

Osim u nekim američkim saveznim državama, ovu poslasticu možete naći u Rusiji, Estoniji, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (i to ne u svim gradovima). Kod nas vjerojatno neće doći tako brzo, ali oni sretnici koji posjete New York definitivno moraju navratiti i po jednu kutijicu ove božanstvene kombinacije (inače nisu bili u New Yorku).

Jedno pakiranje sladoleda sadrži 5 posto alkohola i zabranjeno je za maloljetnike i kućne ljubimce. Sladoledi su dostupni u kombinaciji s crnim, bijelim i rose vinom te šampanjcem. Svaka ova posudica košta 7.95 američkih dolara, odnosno malo više od 52 kune!

Postoji 10 kombinacija između kojih kupci mogu birati, a da bi im se olakšao odabir, imaju i mogućnost besplatne degustacije. Kao najpopularniji pokazao se sladoled od Chardonnayja. Okusi koji se nude su sljedeći:

  • crno vino Zinfandel s marelicom
  • slatki šampanjac u kombinaciji s jagodama
  • pjenušavi Prosecco s notom limuna
  • bijelo vino Chardonnay s malinam
  • bogati okusi bijelog vina Riesling
  • crno vino Chardonnay i čokolada
  • crno vino Merlot kombinirano s trešnjama
  • crno vino Ruby Port
  • crno vino Shiraz u kojem prevladava okus kupine
  • crno kuhano vino s naglašenim okusom cimeta, muškatnog oraščića i klinčića.

Osim klasičnog konzumiranja sladoleda na žlicu, stranica mljekare pruža i recepte za koktele od njihovih sladoleda. Čak 6 recepata za koktele koji će malo začiniti i „pojačati” ovu sladoledno-vinsku poslasticu.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...