12.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020

Sve je na tebi.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

Kako li je lijepo biti zadovoljan sobom. Kako li je lijepo biti neovisan o drugima. Kako li je lijepo cijeniti samoga sebe. Kako li je lijepo znati smjer svoga kretanja. Kako li je lijepo biti stabilan i konzistentan. Kako li je lijepo znati voljeti. Kako li je lijepo biti nekome jedini, a ne jedan od. Kako li je lijepo biti dovoljan sebi. Kako li je lijepo imati svoj mir. Kako li je lijepo biti poznavatelj samoga sebe. Kako li je lijepo biti ustrajan u svojim ciljevima. Kako li je lijepo osluškivati svoj glas. Kako li je lijepo znati da si svoj.

O kako li je lijepo ne gubiti se u vlastitom postojanju. Kako li je lijepo znati tko si i s kim si na putovanju zvanome život.

Zato voli svoj mali svijet. Na korak, dva, sve se nalazi tu, u tvom vlastitom dvorištu. Ruka koja će te svaki put uhvatiti u zagrljaj, cvijeće koje će uvijek mirisati, nježnost koju ćeš uvijek dobiti, podrška koja će ti zauvijek biti vjetar u leđa.

Zato – u ruke svoje uzmi roman svoga života. Na svaku stranicu pomno ispisuj retke sačinjene od riječi koje želiš pamtiti. Piši o radosti, ljubavi i lijepim danima. Piši o svemu što ti stvara toplinu oko srca. Ne piši o onome što želiš zaboraviti. Na loše ne vrijedi trošiti stranice. Neka roman odiše dobrim. Roman je tvoj život, stranice tvoji dani, a riječi tvoja iskustva.

Zato – makni se od onih koji te umaraju. Od onih koji zahtijevaju previše. Od onih čije ti prisustvo ne znači ništa. Makni se od onih koji iz tebe crpe tvoju snagu. Od onih koji će ti zamjeriti svaku sitnicu.
Približi se onima čije ti prisustvo donosi sreću. Onima s kojima ti je provedeno vrijeme odmor. Onima koji ne zahtijevaju ništa jer znaju da ćeš im dati sve. Približi se onima koji te vode pozitivnim valovima. Onima koji ti daju posljednje zrno sebe. I promišljeno odluči kojima ćeš poći, a od kojih otići.

Zato – idi svojim putem i ne vraćaj se. Ne gledaj nazad. Ono što je bilo, prošlo je. Ono što će biti, doći će. Zasigurno sve s razlogom. Zabilježi si misao mog omiljenog Meše Selimovića: ni za jednu životnu stazu ne postoji vodič, svaka je neispitana, neponovljiva, zato je u životu avantura pravilo, a ne izuzetak, uvijek se ukazuje drugi pejzaž, druga klima, za svakog posebno.

Zato – sjeti se da si rođen sam. S prilikom da postaneš jedinstven. Da poznaješ tko si i da nemaš tuđi um, nego svoj. Nisi rođen da budeš nečiji klon. Rođen si da hodaš svojim stazama i samostalno interpretiraš znakove na koje ćeš nailaziti.

I zato – upamti. Sve je na tebi. Dok netko vidi ružino trnje, ti uživaj u mirisu njezina cvijeta.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...