Svjetski dan zaštite okoliša 2020. godine: Vrijeme je za prirodu

Must Read

(SAMO)KRITIČNOST

Zašto nam je aktivnost vlastitog kritiziranja postala prirodna kao disanje? U kojem trenutku...

5 brzih ideja za skratiti zagrebačke dane – pronađi nešto za sebe

Ovog ljeta ostajete u Zagrebu? Bojite se da će vam biti dosadno? Bacite oko na idućih 5...

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u petak 5. lipnja 2020. godine.

Ove je godine vođen motom: Vrijeme je za prirodu. Naime, s prirodom su povezani hrana koju jedemo, voda koju pijemo, zrak koji udišemo te klima koja omogućuje da nam planet Zemlja bude stanište. Ekolozi ističu: Ako se želimo brinuti o sebi, trebamo se brinuti o prirodi. Zaštita Zemlje zaštita je i ljudi.

 U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša posebno se naglašava važnost zaštite biološke raznolikosti. Biološka raznolikost podrazumijeva sav živi svijet na planetu Zemlji.

Pjegavi daždevnjak/ Zoo Zagreb

Koliko je on raznolik, može se doživjeti i u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tamo su u uzgojne programe uključene mnogobrojne životinje čiji opstanak ovisi o ponašanju i angažmanu čovjeka.

Edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba u petak će od 12 do 15 sati na Zebrinu trgu posjetitelje podučavati kako se o prirodi brinuti iz vlastita doma.

Bijele rode/ Zoo Zagreb

 Edukativni postav Razgraditi nije lako obuhvatit će različite materijale koji često završavaju u prirodi, uz informaciju koliko im je vremena potrebno za razgradnju. Edukatori će govoriti o razlici između otpada i smeća te važnosti recikliranja, a djecu će poticati i na razvrstavanje otpada.

 Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se od 1974. godine. Dvije godine ranije na konferenciji Ujedinjenih naroda u Stockholmu usvojen je Program zaštite okoliša UN-a.

Azijska patuljasta vidra/ Zoo Zagreb

Latest News

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...

Švedska divljina, pas i prenatrpani kanu

Švedsku sam prvi put posjetila prošle zime, za vrijeme najduže noći u godini, zbog čega se cijela zemlja doimala kao mračno, ali...

LJETO BEZ STRESA ZA LJUBIMCE I VLASNIKE

U Hrvatskoj se sve više prepoznaje život s ljubimcima, imamo nove plaže posebno za ljubimce, a i sve je više hotela, apartmana...

10 korisnih i edukativnih aplikacija za Android koje trebate skinuti odmah

Svi smo kao društvo postali osvješteniji oko toga koliko je vježbanje i kretanje bitno za dobro zdravlje i kvalitetno duži život. Ono...

Pedalama do mora – izazovi i oduševljenja

Pedalama do mora je pregled načina kako si zagorčati jednu avanturu te kako sve što ju zagorčava može postati baza za nova oduševljenja i predivna sjećanja.