16.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

Svjetski dan zaštite okoliša 2020. godine: Vrijeme je za prirodu

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u petak 5. lipnja 2020. godine.

Ove je godine vođen motom: Vrijeme je za prirodu. Naime, s prirodom su povezani hrana koju jedemo, voda koju pijemo, zrak koji udišemo te klima koja omogućuje da nam planet Zemlja bude stanište. Ekolozi ističu: Ako se želimo brinuti o sebi, trebamo se brinuti o prirodi. Zaštita Zemlje zaštita je i ljudi.

 U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša posebno se naglašava važnost zaštite biološke raznolikosti. Biološka raznolikost podrazumijeva sav živi svijet na planetu Zemlji.

Pjegavi daždevnjak/ Zoo Zagreb

Koliko je on raznolik, može se doživjeti i u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tamo su u uzgojne programe uključene mnogobrojne životinje čiji opstanak ovisi o ponašanju i angažmanu čovjeka.

Edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba u petak će od 12 do 15 sati na Zebrinu trgu posjetitelje podučavati kako se o prirodi brinuti iz vlastita doma.

Bijele rode/ Zoo Zagreb

 Edukativni postav Razgraditi nije lako obuhvatit će različite materijale koji često završavaju u prirodi, uz informaciju koliko im je vremena potrebno za razgradnju. Edukatori će govoriti o razlici između otpada i smeća te važnosti recikliranja, a djecu će poticati i na razvrstavanje otpada.

 Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se od 1974. godine. Dvije godine ranije na konferenciji Ujedinjenih naroda u Stockholmu usvojen je Program zaštite okoliša UN-a.

Azijska patuljasta vidra/ Zoo Zagreb

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...