10.1 C
Zagreb
Četvrtak, 1 listopada, 2020

U vrtlogu misli.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

“Ubacio si me u vrtlog svojih misli i ostavio mjesec neka svijetli. Neka njegova svjetlost stvara sjene naših lica, spojenih u jedno. Tamo negdje u mraku, gdje su obrisi jedino što se vidi, a uzdasi jedino što se čuje. Uzdasi moji i tvoji. Moji za slobodom, a tvoji za srećom.” – bilo je to napisano u mojoj bilježnici u srpnju 2018. godine. U jednom danu kada je vrtlog misli dobio svoje ime i prezime.

Vrtlog misli bio je nečiji poklon meni. Poklon zapakiran mislima prema nekome, o nekome, za nekoga. Misli koje su iz vrtloga, korak po korak, šetale do slobode. Danas vrtlog misli nastaje u prirodi i u malim stvarima velikoga svijeta. U meni samoj. U ljudima na ulici. U zaigranim psima u parku. U zaljubljenom paru na klupici. U starom gospodinu za stolom gostionice. U djetetu za vrijeme igre u vrtiću. U učeniku dok čita obaveznu lektiru. U studentu dok uči za ponavljački ispit. U vinu. U rosi. U zujanju pčele. U prvojutarnjoj zraci Sunca. U zreloj voćki. U suzama i plaču. U osmijehu i ljubavi.

Vrtlog misli rađa se u svemu i više nije prema nekome, o nekome, za nekoga. Sada je prema svakome, o svačemu, za svakoga. Meni je podario notu posebnog viđenja svijeta, a ako u vama probudi samo misao o napisanome, moja će duša biti nasmijana. Ne mogu obećati da će sve biti ružičasto i cvjetati od pozitivnoga, ali mogu obećati da će se i u najvećem sivilu pronaći bijela točka svake teme. Čitat ćete o životu, o prijateljstvu, o vinima i hrani. O ljubavi i Baranji ponajviše. O sreći i životnim putovima. Sudbini i odlukama. Vjeri, dobroti i žalosti. Dobrim djelima i još boljim ljudima. Čitat ćete o svemu pomalo, a možda nećete ni čitati. Na vama je.

Kako god bilo, vrtlog misli ne prestaje. On stvara svoje olujne bure i sunčane dane. Stvara svaku moju pisanu riječ koja na papiru ostaje i kada se vrtlog pretvori u bonacu.

Vrtlog mojih misli bit će tu. A od vas tražim otvorena srca i slobodne duše. Otvorene oči i široke vidike. Dozu prihvaćanja i razumijevanja. Dozu iskrenosti i zaljubljenosti u život.

Čitamo se uskoro!

Prethodni članakBezuvjetno uvjetovana ljubav
Sljedeći članakVolim i postojim.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...