10.1 C
Zagreb
Četvrtak, 1 listopada, 2020

Volim i postojim.

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Ana Martinić
Ana Martinić
Baranjska duša zaljubljena u male stvari velikoga svijeta, u prirodu i pisanu riječ. Stojim čvrsto na zemlji s glavom u oblacima. Malo pričam, puno mislim. Volim i postojim.

Za životni moto ukrala sam stihove Grašine pjesme. Volim i postojim. Često ih spominjem, a nosim ih i izgravirane na lančiću srećonoši. Red je onda da s ljubavlju i započnem. Tema ljubavi česta je u vrtlogu misli, a i nerijetka u mojoj svakodnevnoj govoranciji jer mnogi u istu ne vjeruju pa okreću očima čim se ona spomene. A i veljača je. Mjesec ljubavi, kako ga mnogi nazivaju. Paradoks je što prezirem dan zaljubljenih, a istovremeno propagiram ljubav u svakom slovu. Jednostavno je. Zaljubljen može biti svatko tog 14. veljače, ali hrabrost je biti zaljubljen cijeli život jer ako voliš, kada voliš, voliš svih 12 mjeseci i svih 365 ili 366 dana godišnje.

Pojam ljubavi inače ne ograničavam samo na onu partnersku ljubav jer ljubav je na svakom koraku usmjerena prema svim stranama svijeta. Prema brojnim ljudima, stvarima, osjećajima i mjestima. No u ovom konkretnom slučaju napisat ću vam što je za mene ljubav između dvoje ljudi. Onih dvoje ljudi koji u jednom životnom trenutku shvate da su jedno drugome domino pločice koje se savršeno poklapaju.

Ispričat ću vam priču o onome što osjećam. Malo sladunjavu. Malo više. Ali što da radim, to sam ja. An old soul. Ljubav je kada se voli. Onako jako iz dubine duše. Kada svakim svojim uzdahom daješ razloga za nečiju sreću. Kada svakim pogledom izmamiš osmijeh na nečijem licu. Kada svakim treptajem i pogledom preko naočala usplahiriš požudu u nečijem tijelu. Kada uočavaš sitnice koje zaprimaju velika značenja. Kada zavoliš spavanje na nečijem ramenu uz note hrkanja koje ti postaju poput simfonije – elitne vrste europske glazbene umjetnosti. Kada te usrećuje snažan zagrljaj i jedan nježni poljubac po sredini čela. Kada te nečija ruka grije u hladnim danima i kada s nekime uživaš u šalici vruće kave i čaši svježe cijeđenog soka od naranče. Kada ljubiš svaki dio nečijega tijela. Kada ti srce zatreperi na spomen nečijega imena, a usne zadrhte pod drugim usnama. Kada ti nečiji glas postane omiljena melodija. Kada pronađeš nekoga tko će učiniti za tebe sve.

Ljubav je kada pronađeš ljubav. Ljubav koja se osjeća. Ljubav koja traje. Ljubav koja usrećuje. Ljubav koju vrijedi čekati. Ljubav kojoj se vrijedi vraćati. Ljubav koja vodi do najviših vrhova i nikada ne spušta do najdubljeg dna.

Kada pronađete takvu ljubav znajte da ste pronašli najbitniju kap cijeloga mora i izborili se za obojenost života. Za slobodu duha i za osvjetljivanje nečijega mraka. Kada imate ono mjesto gdje se i nebo čini blizu. Tamo negdje, pored nekoga koga volite. Dotaknite nebo s nogama na zemlji, a mjesto ne napuštajte. Samo budite i ostanite.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...