Zaključani gepek i auspuh pod nogama

Must Read

Biblija investiranja: Analiziranje dionica

U prošlom članku smo se upoznali s dionicama i stranicama preko kojih možete postati investitor većih svjetskih...

Kriptovalute – drugi dio: Blockchain tehnologija i pametni ugovori

Nakon prvog teksta o kriptovalutama, u kojem smo se prije svega dotakli izuma i razvoja Bitcoina, u...

Future Scope Open Air: romantično partyjanje pod zvjezdanim nebom

Nakon duže pauze i želje za dobrim beatovima na Jarunu (tik uz skete park) održalo se novo...
Bruna Perica
Bruna Perica
Osim strasti prema pisanju i istraživanju, volim putovanja i druženja. San mi je živjeti pokraj mora te svako jutro na balkonu piti kavu, pisati i uživati u pogledu.

Negdje u travnju smo odlučili pobjeći iz sumornog Zagreba i zaputili smo se na more. Fakultetske obaveze, kolokviji, posao, sve je postalo previše naporno, a more uvijek pruža utjehu i smirenje. Ono je i u proljeće jednako očaravajuće kao i na ljeto. Bilo je malo hladno, ali nema veze, izdržali smo i zauzvrat se nagutali svježeg morskog zraka.

Nažalost, došla je nedjelja i time je došlo vrijeme za povratak u surovu stvarnost. Mislili smo da će nam ta tri i pol dana biti dovoljna da se pošteno odmorimo i napunimo baterije za dalje, ali naravno da smo bili u krivu. Mora nikad dosta.

Nismo ni krenuli, a već se dogodio problem. Prijatelj koji je išao po svoj automobil je „dotaknuo“ stražnjim dijelom automobila stup ispred kojeg je bio parkiran. Na automobilu čak nije bilo vidljivih oštećenja, ali kad je pokušao otvoriti gepek, suočio se s gorkom istinom. Gepek se nije mogao otvoriti. Da stvar bude gora, u gepeku su bila već dva kofera koja su tamo i ostala sljedećih četiri dana dok ga automehaničar nije mogao primiti.

Ostatak ekipe iz tog automobila je morao držati kofere i torbe ili pod nogama ili na krilu. Bilo mi je drago da nisam u tom automobilu jer sam vidjela da su tamo svi vidno živčani. Nažalost, nisam znala da naša patnja tek slijedi.

U automobilu sam izvadila skripte za sutrašnji kolokvij i skoro zaplakala. Moje učenje nije trajalo pretjerano dugo jer mi je postalo muka, a riječi na papiru su počele gubiti značenje. Ukrcali smo se na trajekt i sljedećih pola sata se opraštali od mora, od našeg utočišta za bijeg iz stvarnosti.

Putovali smo s dva automobila, a mi smo se prvi iskrcali s trajekta i punim gasom krenuli na autocestu. U sljedećem trenutku nas je zvala prijateljica iz drugog automobila. „Stišajte muziku. Halo?“ javila se osoba na suvozačkom mjestu. „Nešto nam visi?“

Odjednom smo svi zadržali dah i napeto iščekivali kraj razgovora. „Kažu da nam nešto visi ispod automobila i struže po cesti.“ Zabrinuto je prenijela prijateljica. Skrenuli smo prvo moguće skretanje i završili u nekom malom mjestu gdje nije bilo žive duše. Možda zato što je bila nedjelja. Ušli smo na parking od Tommyja koji nije radio.

Svi smo izašli iz automobila i pogledali dolje. Bili su u pravu, dio auspuha se odvojio od tog donjeg dijela i dodirivao je pod. „Što sad?“ pitala sam. Naravno da nije bilo bitno što su s nama dva dečka jer nijedan nije imao pojma kako to popraviti. Cure su morale preuzeti stvari u svoje ruke, pa smo se zaputile prema kućama ne bi li naišle na nekoga s malo više znanja od nas pet debila.

Frizerski salon koji smo odmah uočile nije radio, a bilo nam je malo glupo zvoniti ljudima na vrata. U sljedećem trenutku, pokraj nas je prošao automobil i mi smo ga pratile dok nije skrenuo u obližnju kuću. Ovo nam je bila jedina dobra prilika.

Iz automobila su izašli muž, žena i njihova djeca. Odmah su nas primjetili, a mi smo brže bolje počeli objašnjavati što nam se dogodilo. Čovjek je izgledao malo umorno, ali rekao je da će nam pomoći. Kad smo se spustili od automobila, vidjeli smo da su dečki pokušali s dizalicom podignuti automobil. Naglasak je na pokušali! Nisu ga pomaknuli ni za milimetar.

Naš spasitelj nam je prvo pokazao kako se to radi, a onda se zavukao pod automobil kako bi saznao što se dogodilo s auspuhom. „Možete li to možda privezati s nečime što bi držalo do Zagreba?“

„Mogu ovu cijev, ali ovo ću morati…“ u sljedećem trenutku smo čuli čudan zvuk, kao da je nešto puklo. Pogledali smo se i već smo mislili kako nam nema povratka do sura. Čovjek se izvukao ispod automobila držeći u rukama velik komad nečega. „Ovo vam je lonac auspuha, to sam morao odvojiti da vam ne ispadne putem.“ Prijateljica ga je uzela i smjestila ispod naših nogu – točnije mojih nogu!

Cijev od auspuha nam je privezao s nekom žicom koju je pola sata tražio u kući. Tih pola sata smo bili u strahu da nas je čovjek ostavio, a noć se već lagano spuštala. Nakon što nam je sve to sredio, tek toliko da izdrži do Zagreba, pokušali smo se nekako zahvaliti na pruženoj pomoći. Ponudili smo ga s kobasicama i vinom, ali nije htio ništa prihvatiti.

Cijelim putem sam krivila noge, ali na kraju smo sretno stigli do Zagreba. Nismo se zapalili, ni sletili s ceste što je bilo olakšanje – iako bi me to spasilo od sutrašnjeg kolokvija. Automobil je popravljen sljedeći dan. Popravak čak nije bio pretjerano skup jer sam ja putem dobro čuvala lonac auspuha, pa je trebalo platiti samo varenje cijevi nekih dvjestotinjak kuna. Sljedeći put ćemo valjda imati malo više sreće ili ćemo jednostavno na bus.

Latest News

Krenimo zdravo – vježbe za kralježnicu na poslu i kod kuće

Bez obzira na dob, svi mi ponekad osjetimo bol u kralježnici, a jedan od najčešćih razloga je...

Dragovoljno vojno osposobljavanje

Na gornjoj fotografiji stoje mladi ročnici i mlade ročnice za vrijeme davanja svečane prisege. Prisega se odvija u Požegi pred državnim vrhom,...

Grunge danas, jučer i prije 30 godina

Čuli ste za Nirvanu, a vjerojatno i Pearl Jam. Jeste čuli za Alice in Chains ili Soundgarden? Sjedi pet. No, jel' vas...

HUMORISTIČNE SERIJE KOJE MORATE POGLEDATI!

Ukoliko je naslov napisan velikim slovima onda znate da se ne šalim. Onda znate da je ovo članak kojem se mora pristupiti...

Neobičan apartman – fora alternativa klasičnom smještaju

Volite isprobavati nove stvari i posjećivati nova mjesta? Dosta vam je klasičnih apartmana i hotelskih soba? Želite nešto novo i po mogućnosti...